fredag 27 juli 2012

Städning och finfrämmande

I morgon kommer stort finfrämmande, eller så stora är de ju inte, fröknarna Claesson. Den största är väl runt metern och den minsta skulle kunna dra en 70-80 centimeter kanske. Det är alltså barnbarnen, Alva och Astrid som är på intågande. Med mor och far i släptåg ska de hälsa på oss i paradiset.

Alla inser att här får städas ordentligt. Sängkläder ska tvättas, grejer (som man är lite rädd om) ska bäras bort, kläder ska strykas och hängas undan. Och så ska väl småtösernas mormor ta och baka något litet gott att glädja besöket med. Får nog lov att åka till stan och handla lite alltså.

Ja så här kan man inte ligga på latsidan utan det blir allt till att knyta på sig huckle, greppa dammvippan och flänga som ett jehu över tak och väggar allt medan dammsugar-order och plocka-undan-den-där-vasen-kommandon haglar över Göran.

Å jestanes, slår det mig nu....verktygen måste ut till uthuset.....och där bör det städas innan något ställs in....för där kan man knappt få in ens en liten suck. Det blir till att jaga upp unge herr godsägarn i ett huj för nu är det mycket att stå i.

1 kommentar:

nillas liv på pinnen sa...

Haha, jag hoppas att stugan var till belåtenhet när finbesöket anlände. :)